Головна » 2015 » Липень » 31 » В Старому Самборі на території колишнього концтабору НКВС відбулися поминальні заходи
10:03
В Старому Самборі на території колишнього концтабору НКВС відбулися поминальні заходи

У неділю 26 липня 2015 року на околиці Старого Самбора та Созані на території колишнього концтабору НКВС відбулася панахида за жертвами сталінського режиму, про це повідомляє Електронна газета «Старосамбірські вісті».

Поминальну молитву відправили Старосамбірські священики декан Іван Білик та декан Михайло Николин.  Захід, який організувало Товариство культури львівських угорців був присвячений пам’яті загиблих у колишньому Старосамбірському концтаборі НКВД (1944 – 1949 років).

Біля пам’ятного хреста, який стоїть на місці поховання замордованих в’язнів зібралися не байдужі люди, щоб почути страшну історичну правду. За підрахунками дослідників  число закатованих на тому місці угорців та німців сягає трьох тисяч, хоча точну кількість похованих  ще не встановлено по сьогоднішній день. Вшанувати пам’ять своїх земляків прибув почесний консул Угорщини, та долучилися представники районної влади, громадських організацій та мешканці Старого Самбора.

Закінчилося дійство поминальним концертом-реквіем за участі українських та угорських виконавців.

Історична правда про «Маленькі роботи» на Старосамбірщині на тлі окупаційного терору проти етнічних закарпатських угорців і німців в листопаді 1944 року

Категорія: Новини | Переглядів: 1424 | Додав: stsambir | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0